tirsdag 11. september 2012

VI JOIKER IGANG HØSTEN

Jassklubben FOT innleder konserthøsten med JIENAT på Himmel og Havn.

Torsdag 13.september kl. 20.00
Jienat, med mangeårig hammerfesting Andreas Fliflet i spissen, stiller med et stjernelag når de i september kommer på besøk. Gruppen er årets vinner av Festspillene i Nord-Norges turnestipend 2012, og reisen de legger ut på går fra Hammerfest til Stockholm. Mens turneen pågår blir det stille tider i store deler av tromme-Norden– tre av de mest brukte perkusjonistene er nemlig tatt ut på Jienat-turne! For dette er i sannhet et nordisk ensemble: vokalister og perkusjonister fra Norge, Sápmi, Sverige og Finland deler scenen. Medlemmene har samarbeid med alt fra folkemusikk-nestorene Väsen og Mari Boine til Robyn, Antonio Sanchez og Michael Bolton på samvittigheten. 

Dette er første gang at besetningen fra siste plate samles og drar på turne. Platen ble tildels skamrost selv av notoriske grinebitere i internasjonal presse og ble spilt på over 60 radiostasjoner fra Australia til Alaska (og på alle Lufthansas langdistansefly). Den nådde 61. plass i USA for radiospilling innen World Music/New Age-genren. «Mira» stilte på startstreken i første nominasjonsrunde i seks kategorier i den amerikanske musikkbransjens 53rd Grammy Awards. 

Benytt denne anledningen til å høre et sjeldent lag i aksjon, og til å fylle opp høst-kvoten av smektende sagspill. Man går ikke til finalen i Finländska öppna mästerskapen i sag sånn uten videre. 

NB. Det vil forekomme bjeffjoik fra scenen. Løshunder må derfor bli igjen utenfor. Medbragte hunder inviteres til allbjeff, men må holdes i kort lenke. Katter trives best i sofaen hjemme eller på musejakt under denne konserten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar